350 jaar lang was Nederland kolonisator van Indonesië. Na de Tweede Wereldoorlog kwam deze periode van kolonisatie op een weerzinwekkende manier ten einde. Indonesië werd uiteindelijk onafhankelijk, maar naast het bloedvergiet heerst een menselijk verhaal.

In deze documentairefilm volgen wij Dewi en Cynthia in hun zoektocht door het verleden. Beide hebben een Indische achtergrond en zijn benieuwd naar hoe de geschiedenis hun leven heeft vormgegeven. Hoe zag het leven er van hun voorouders uit? Hoe zijn ze naar Nederland gekomen? Waarom zijn ze uitgerekend in Breda terechtgekomen? In deze zoektocht worden ze bijgestaan door onderzoeker Kevin Felter.

Kevin Felter

Tijdens het onderzoek naar zijn eigen achtergrond maakte Kevin het boek “Kind in Indië”. Met zijn ervaringen wil hij anderen op weg helpen in hun zoektocht. Kevin is ook met enige regelmaat te vinden op Pasar Malams.

Dewi van Hoek

Dewi’s achtergrond bestaat uit een Indische tak en een Molukse tak. Haar zoektocht naar meer informatie is zeer complex en lijkt op een zeker moment ook vast te lopen. De grote vraag is; wat is er nou precies gebeurd met die ene verre oom, waar bijna geen informatie over te vinden is?

Cynthia Peters

Tijdens haar zoektocht komt Cynthia hartverscheurende documenten tegen in het Nationaal Archief in Den Haag. Haar opa was spijtoptant en heeft alles op alles gezet om zijn kinderen een beter leven te geven. Helaas bleven zijn smeekbedes onbeantwoord.

Breda…?

Grote groepen mensen kwamen vanuit Indonesië naar Nederland. Sommigen hadden geen keuze en moesten wel. Bekend zijn de beelden van de grote oceaanstomers die in Amsterdam of Rotterdam aanmeerden. Een deel van de mensen uit de voormalige kolonie kwamen terecht in Breda, waar Indische en Molukse wijken verrezen. Maar, hoe kwamen deze mensen terecht in Breda?

Brindo still_3
Brindo fotografie_13

Binnenkort meer...

Brindo is nu nog in ontwikkeling. Maar binnenkort is er meer informatie!